Sortuj
7 produktów zawierających Lactobacillus helveticus, w tym 0 na receptę.
4 produkty można aktualnie znaleźć w aptekach.
Lactobacillus helveticus to bakteria należąca do rodzaju Lactobacillus, która w procesie fermentacji wytwarza kwas mlekowy. Wykorzystywana jest w produkcji serów, stanowi również składnik probiotyków - suplementów diety i leków, wspierających pracę układu pokarmowego.
Preparaty z Lactobacillus helveticus są dostępne w aptece bez recepty. Występują w postaci kapsułek (np. Lacidofil, Panawit Probiotyk Dikoproll 80).
Jakie właściwości posiada Lactobacillus helveticus?
W jakich wskazaniach stosowane są probiotyki z Lactobacillus helveticus ?
Szczepy bakterii z rodzaju lactobacillus posiadają właściwości probiotyczne, czyli wpływają korzystnie na mikroflorę organizmu.
Wykazuje działanie przeciwzapalne.
Działa immunomodulująco i zapobiega chorobom alergicznym.
Lactobacillus helveticus wytwarza substancje przeciwdrobnoustrojowe, które działają przeciwko niektórym patogenom. Kilka badań wykazało, że bakteria może mieć wpływ na obniżenie ciśnienia tętniczego.
Preparaty probiotyczne z Lactobacillus helveticus wykorzystywane są w leczeniu ostrej biegunki infekcyjnej, ale także profilaktyce biegunki występującej przy antybiotykoterapii i tzw. „biegunki podróżnych”.
Dokładamy wszelkich starań, aby nasz artykuł jak najlepiej oddawał dostępne informacje, ale nie można go traktować jako konsultacji farmaceutycznej. Przed zażyciem leku należy przeczytać ulotkę, a w przypadku pytań skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Wszystkie podane w artykule nazwy produktów oraz zdjęcia są przykładowe i nie stanowią żadnej formy reklamy. Wszystkie prawa autorskie do artykułu są zastrzeżone przez GdziePoLek sp. z o.o.
od 18,98 zł
od 26,29 zł
od 49,95 zł
od 116,98 zł