Źródło: Producent
Data ostatniej weryfikacji: 2021-10-04
Opakowanie:
Źródło: Producent
Data ostatniej weryfikacji: 2021-10-04
KAPSUŁKI Z BAKTERIAMI KWASU MLEKOWEGO DLA KOBIET PROBIOTYK
Trivagin® – Suplement diety dla kobiet, zalecany w celu uzupełnienia prawidłowej flory bakteryjnej, zawierający 3 miliardy komórek bakterii kwasu mlekowego.
Naturalne kwaśne środowisko pochwy jest warunkiem prawidłowego funkcjonowania układu moczowo-płciowego.
TRIVAGIN MOŻESZ STOSOWAĆ: aby codziennie uzupełniać prawidłową florę bakteryjną jako uzupełnienie w diecie bakterii kwasu mlekowego w okresie ciąży i połogu w trakcie częstych podróży i zmian miejsca pobytu korzystając często z basenów, sauny lub jacuzzi w trakcie i po menstruacji trivagin ulotka_20201130.indd 1trivagin ulotka_20201130.indd 1 30.11.2020 13:1830.11.2020 13:18 SKŁADNIKI: substancja wypełniająca – celuloza; żelatyna; substancja wypełniająca – skrobia kukurydziana; bakterie kwasu mlekowego
Lactobacillus gasseri, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus fermentum; substancja przeciwzbrylająca – sole magnezowe kwasów tłuszczowych; barwnik – dwutlenek tytanu;
substancja przeciwzbrylająca – dwutlenek krzemu
Wyprodukowano dla: Verco S.A.
Skwer kard. S. Wyszyńskiego 5, lok. 6U 01-015 Warszawa www.trivagin.pl TR
V
I/ ZALECANA PORCJA DO SPOŻYCIA: 1 kapsułka dziennie. Najlepiej spożywać w trakcie lub po posiłku, popijając niewielką ilością wody.
UWAGA: Suplement diety nie może być substytutem zróżnicowanej diety. Prowadzenie zdrowego trybu życia i stosowanie zrównoważonej diety są niezbędne dla zachowania dobrego stanu zdrowia. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt przeznaczony dla osób dorosłych.
NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED KOŃCEM: patrz na nadruk z boku opakowania.
PRZECHOWYWANIE: Przechowywać w temperaturze od +2°C do +25°C, w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Ilość bakterii w trakcie wytwarzania cfu – z ang. colony-forming unit (jednostka tworząca kolonie)
Składniki czynne: 1 kapsułka
Lactobacillus gasseri 0,9 mld (0,9 x 109 cfu)*
Lactobacillus fermentum 0,6 mld (0,6 x 109 cfu)*
Lactobacillus plantarum 0,6 mld (0,6 x 109 cfu)*
Lactobacillus rhamnosus 0,9 mld (0,9 x 109 cfu)* trivagin ulotka_20201130.indd 2trivagin ulotka_20201130.indd 2 30.11.2020 13:1830.11.2020 13:18