W jakiej temperaturze bakterie kwasu mlekowego stają się nieskuteczne?
* pole wymagane
* pole wymagane
Anna Lewandowska Farmaceuta, Redaktor
7 miesięcy temu
Bakterie kwasu mlekowego są najczęściej aktywne w zakresie temperatury od 15°C do 45°C, a ich aktywność maleje poza tym zakresem. Niektóre badania wskazują, że wysoka temperatura może wpływać na aktywność tych bakterii, ale brak jednoznacznej temperatury, przy której stają się one całkowicie nieskuteczne. Dlatego też, w przypadku konkretnych produktów, zaleca się kierowanie się zaleceniami producenta.
Serwis GdziePoLek.pl umożliwia także zarezerwowanie leku w wybranej aptece stacjonarnej i odbiór po okazaniu recepty:
https://www.gdziepolek.pl/produkty/34086/gynoflor-tabletki-dopochwowe/apteki
Dodaj produkty do koszyka, aby zobaczyć, w których aptekach kupisz je najtaniej - z odbiorem lub dostawą 👇